در اندیشه ی فردا

...جهان اطلاعات...

در اندیشه ی فردا

...جهان اطلاعات...

زندگینامه ی ویلیام شکسپیر

زندگینامه ی ویلیام شکسپیر
 
 
ویلیام شکسپیر (William Shakespeare) (۱۵۶۴-۱۶۱۶) بزرگترین درام نویس انگلستان در سال 1564 در استراتفورد دیده به جهان گشود.
از زندگی او اطلاعات دقیقی در دست نیست با این وجود گفته شده که پدرش بازرگانی معروف بود و در آموزش و پرورش سه پسرش کوشش بسیار کرد.
وی در 19 سالگی در زادگاه خود با دختری که هشت سال از او بزرگتر بود ازدواج کرد ولی این ازدواج ثمره‌ای جز رنج و بدبختی برای شکسپیر جوان در پی نداشت و به همین دلیل ناگزیر، شهر و دیار خود را ترک گفت و رهسپار لندن گشت.
زندگانی در لندن در اوایل چندان به مراد دل ویلیام جوان نبود. او که از فقر و تنگدستی رنج می‌برد به کارهای پیش‌پا افتاده‌ای چون نگهبانی از اسب‌ها در مقابل درب تاترها مشغول شد تا گذران زندگی کند.
علاقه‌ی شدیدش به نمایش و تاتر باعث شد که بالاخره در سال 1585 (یا 86 میلادی) در گروه هنرپیشگان لردلستر وارد شود که اندکی بعد به دریافت نشان بازیگر مخصوص ملکه مفتخر شد.
در سال 1592 در بازیگری و نمایشنامه نویسی شهرتی به دست آورد و در 1594 نام‌اش به عنوان یکی از سه بازیگر گروه لردلستر برده می‌شد.
گروه لردلستر که یکی از همشهری‌های شکسپیر رهبری آنرا بر عهده داشت چند سال بعد در لندن تاتر دیگری تاسیس کرد. در این تاتر بود که شکسپیر با استفاده از نمایشنامه‌های باستانی و نمایشنامه‌های مضحک افکار عمومی را متوجه خویش کرد و موفقیت بسیار بدست آورد و ثروتی کلان به جیب زد.

مدتی بعد به دلیل دلزدگی و خستگی از گروه کناره کشید و در 1611 از تاتر دست کشید و به شهر و دیار خود نزد خانواده‌اش بازگشت و چندی به گمنامی به سر برد.
ویلیام شکسپیر در 1616 میلادی چهره در نقاب خاک کرد. پس از مرگ جسدش را بدون تشریفات در کلیسای استراتفورد به خاک سپردند ولی پس از مدتی بر سر مزارش، آرامگاهی باشکوه بنا کردند.
شکسپیر را پدر نمایشنامه‌نویسی انگلستان به شمار می‌آوردند. وی موضوع بسیاری از نمایشنامه‌هایش را از تاریخ روم باستان و کتاب پلوتارخ برگزید و آنها را با نیروی تخیل و تصور خویش درآمیخت و به صورت تراژدی‌های زیبا در مکتب کلاسیسم نگاشت.
نمایشنامه‌های او را به سه دسته‌ی تراژدی، کمدی و نمایشنامه‌های تاریخی دسته‌بندی می‌کنند. نمایشنامه‌های اخیر او ترکیبی از تراژدی و کمدی است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد